Formgivare

Här är formgivarna vars design bildat skola för hur många saker ser ut i vår tid. Inte minst har de givit form och funktion till en rad dörrar från SnickarPer. Ofta plagierade – men sällan levererade med samma konstruktion, detaljkänsla och hållbarhet som dörrarna från SnickarPer.

Jonas Lindvall

Jonas Lindvall är en internationellt välkänd svensk arkitekt och formgivare med sitt främsta arbetsområde inom möbeldesign och arkitektur. Som designer har han i huvudsak arbetat för de svenska företagen Ballingslöv, Skandiform, Johanson Design och det japanska möbelföretaget Idée. Flera av Jonas möbler har blivit belönade med utmärkelsen Utmärkt Svensk Form och finns representerade på The Victoria and Albert Museum i London, Nationalmuseum i Stockholm, Mori Art Center i Tokyo och på den svenska ambassaden i Berlin.

Stina Sandwall

“En dörr ska skapa förväntningar och nyfikenhet. Jag vill att min formgivning ska överleva trender och fungera i omväxlande miljöer.” Dörrar skapade enligt den grundfilosofin har försett Stina Sandwall med många utmärkelser, bl a Utmärkt svensk Form.

Olle Anderson

Olle Anderson är en av Sveriges mest framgångsrika formgivare med en rad utmärkelser, bl a Utmärkt Svensk Form för flera dörrar. Olle Anderson har verkat som professor vid tre olika högskolor och är Hedersdoktor vid Chalmers Tekniska Högskola.


Jasper Morrison

En av världens ledande formgivare. Inspirerades tidigt av skandinavisk design. Förutom på dörrar från SnickarPer, finns Jasper Morrison signum även på välkända lampor, stolar, bord, soffor, kylskåp, mobiltelefoner, bestick mm. Bland uppdragsivarna märks Alessi, Canon, Cappellini, Flos, Rosenthal, Rowenta, Sony och Samsung.

Note Design Studio

Gruppen Note arbetar både med inredningsarkitektur och nyskapande produktdesign. Nu presenterar Note Design Studio sin första serie dörrar i samarbete med SnickarPer. Grunden är en innovativ och lite lekfull syn på glaset i dörrar.

Thomas Sandell

Thomas Sandell: “I slutet på 80-talet bad Pelle Sandwall mig och Jasper Morrison att rita några dörrar för SnickarPer. Så här i efterhand måste jag ge en eloge till modet att anlita två på den tiden relativt okända förmågor. Jag blev dock mycket nöjd med resultatet och hade nog inte gjort på något annat sätt idag.”


Pelle Sandwall

Pelle Sandwalls dörrkollektion har sina rötter i äldre, genuin hantverkstradition. Med varsam hand har det välkända formspråket utvecklats och korsbefruktats med SnickarPers unika kvalitetskrav. Resultatet har blivit en serie dörrar som aldrig går ur tiden.